Suspensió dels actes del Mig Any Fester de 2021

Davant la situació de greu crisi sanitària, la Federació de Moros i Cristians d’Oliva informa que els actes del Mig Any Fester de 2021 queden suspesos.

El Mig Any Fester de 2021 estava previst per al primer i segon cap de setmana de febrer, com és tradicional. Les previsions epidemiològiques apunten a un escenari complicat, el que fa que no siga convenient realitzar cap acte públic.

Donàvem per descomptat que els actes oficials (Presentació de càrrecs a l’Olímpia, Sopar de gal·la i Concurs de Putxeros) no anaven a poder-se celebrar. Per això, des de la Junta de la FMICO s’havia plantejat al grup de Presidents de les Filades la possibilitat de realitzar un programa especial de ràdio, un concert fester i una exposició (aprofitant que estem a l’any del centenari de les primeres celebracions de Moros i Cristians a la ciutat d’Oliva).

La situació d’extrema gravetat de la pandèmia desaconsella tota activitat que puga comportar la reunió de gran nombre de gent. No és moment de realitzar cap acte públic. La salut i la seguretat han d’estar per davant de tot.

No obstant això, segons evolucione la situació sanitària al nostre municipi, no es descarta que al mes de maig pogueren realitzar-se les activitats que s’han exposat anteriorment, tot garantit les mesures de seguretat que estiguen vigents aplegat el moment.

La Junta de la FMICO lamenta tindre que fer novament un comunicat de suspensió d’actes festers, però hem d’estar a l’altura de les circumstàncies i obrar a consciència. El col·lectiu fester dels Moros i Cristians d’Oliva hem de ser exemplar amb el compliment estricte de les recomanacions sanitàries que les administracions dicten.

Enviem una forta abraçada als càrrecs festers i filades capitanes, Masers i Taifes, i a tots els festeres d’Oliva. També, volem enviar el nostre suport a totes aquelles persones que, a causa de la Covid, viuen moments difícils.

És el temps de la responsabilitat. Anem camí de la millora, perseverem amb les mesures de precaució.

caCatalan