Putxeros Mig Any 2019

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva, amb la col·laboració de la regidoria de festes, te el gust de comunicar la celebració dels Putxeros del mig any de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva que serà el pròxim dissabte 9 de febrer a la Plaça Joan Baptista Escrivà.

Enguany, com a novetat, el concurs de putxeros es celebrarà dissabte, conforme a l’aprovat per majoria en assamblea de compromisaris de les Filades d’Oliva.

La jornada començarà a les 8:00h amb el tradicional foc d’arcabusseria i cercavil·la pels carrers del Raval de la ciutat, i seguidament festa amenitzada per l’AAMO a la plaça Joan Baptista Escrivà.

A les 8:00h es concentraran els festers que participaran de la Diana d’arcabuseria, la “despertà”. La colla de trabuquers composada per membres de totes les filades dispararan els seus trabucs per tot el Raval i Vila de la ciutat d’Oliva, acompanyats per la AAMO d’Oliva (Associació Artístico Musical d’Oliva) que interpretarà pas dobles dianers, per convocar a participar a tots els veïns de la ciutat. Està prevista l’aplegada a les 10:00h a la placeta Joan Baptista Escrivà, de nou, on cada filada prepararà el seu putxero que degustaran veïns i festers que tinguen el gust d’acostar-se a la plaça.

Al llarg del matí, mentre es cuinen els Putxeros, l’AMMO interpretarà música de xaranga, marxes mores i cristianes on els festers i veïns formaran les primeres esquadres de l’any.

A les 12:30h començarà l’entrega de premis del concurs escolar de dibuixos per aquest ordre:

Entrega del premis de Concurs escolar de dibuixos de Moros i Cristians d’Oliva

 • Categoria A (3er i 4t de primària)
  • 1er Marta Pérez Canet (Col·legi La Carrasca)
  • 2on Virginia Fernández-Avilés Herraiz (Col·legi El Rebollet)
  • 3er Pau Morató Pastor (Col·legi Lluis Vives Oliva)
 • Categoria B (5é i 6é de primària)
  • 1er Aina Calafat Sanchis (Col·legi San Josep de la Muntanya)
  • 2on Joaquin Peiró Peiró (Col·legi San Josep de la Muntanya)
  • 3er Clara Miñana Castillo (Col·legi El Rebollet)

A les 13:00h les filades faran entrega dels putxeros al jurat valorador, que enguany el conformaran cuiners i professionals de l’hosteleria, així com crítics gastronòmics: Paco Alonso, periodista gastronòmic en TVE i La Vanguàrdia; Juan Carlos Galbis, cuiner i professor de la Xarxa de Centres de Turisme de la GVA, especialista en arrossos; Cova Morales, especialista en comunicació gastronòmica; Paco Oltra “Soqueta”, president de Gastroliva; Pepe Cotaina, President de l’Associació de Coques d’Oliva.

Respecte al concurs de cartells de Moros i Cristians informar que, per decissió de jurat valorador conformat per experts en dissèny i fotografia, es va decidir deixar desert el concurs. Així les coses, la Federació de Moros i Cristians ha decidit encomanar el cartell a un artista local perquè elabore el que serà la imatge anunciadora de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2019. La Junta de Govern treballa en la selecció d’un artista local representatiu i que siga captar l’essència de la Festa olivana.

caCatalan