Óscar Prieto renova com a President de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva per a tres anys més

Óscar Prieto Ramos, membre de la Filà Mosqueters d’Oliva, renova com a president de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva per a 3 anys més, després de rebre el suport unànime de l’assemblea de compromissaris dels Moros i Cristians d’Oliva.

Les eleccions es van celebrar el diumenge 27 de novembre de 2022 i van exercir el seu vot 117 compromissaris, delegats de les 11 filades d’Oliva, votant tots favorablement a la candidatura de Prieto.

La Junta Directiva que acompanyarà a Prieto és, pràcticament, la mateixa que l’ha acompanyat els darrers anys de mandat: Diego Mestre (Filà Tuareg), Nadia Gómez (Filà Mudèjars), Paco Savall, Mario Aparicio i Toni Alemany (Filà Taifes), Vicent Llorca (Filà Masers), Luis Terrados (Filà Contrabandistes), Salva Frasquet (Filà Almoràvits), David Blasco (Filà Jaume I), Jorge Amor (Filà Moriscos), Helena Mañó i Joan Mata (Filà Marràqueix), i la nova incorporació, Nacho Pastor (Filà Pirates).

Prieto ha unit un grup molt divers i representatiu de les filades de la ciutat. Un grup molt jove però que acumula experiència en la gestió de la festa, tant en les seues filades com en la Federació de Moros i Cristians d’Oliva.

Aquest equip, que va gestionar la festa durant la pandèmia, posant l’accent en la seua vessant cultural per mantenir viu l’entusiasme i aprofitant la parada per aprofundir en les arrels històriques de les celebracions de Moros i Cristians a la ciutat, vol continuar construint el futur de la festa sobre aquest ciments.

L’actual junta de la FMiCO proposa ampliar el nombre d’actes oficials durant l’exercici fester, consolidant la presentació del llibre; millorar la representació del Desembarcament i la Reconquesta, i potenciar la imatge i presència pública dels Moros i Cristians d’Oliva a tot el territori valencià.

A més, es continuarà amb l’estudi històric de la festa, que es preveu que conclourà per al Mig Any de 2025, any que es celebrarà el 50 aniversari de l’actual etapa festera, dins aquest marc de les commemoracions del centenari de les primeres celebracions de Moros i Cristians a Oliva (1921-2021) i cinquantenari de les festes actuals (1975-2025), recollint també documentació i arxius de la coneguda com segona etapa (1950-1956).

Óscar Prieto, president FMICO: “Tenim molta feina per davant i un gran entusiasme per afrontar tot el que estem proposant-nos. Hem gestionat temps difícils, en els quals el repte era mantenir, consolidar i reforçar. En aquesta nova etapa l’objectiu ha de ser créixer sobre la base sòlida que està consolidant-se, i hi ha les possibilitats i instruments per donar un plus a la nostra Festa i fer-la créixer més encara”.