La Federació de Moros i Cristians d’Oliva rep una subvenció de la Diputació de València per la realització d’actes amb motiu del Centenari de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva ha rebut la notificació de la Diputació de València en la qual s’atorga a l’entitat una subvenció de 6.000€ amb motiu de la celebració del Centenari de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva.

La Diputació ha considerat que es tracta d’un projecte singular i que raons d’interès públic, social i econòmic justifiquen aquesta subvenció.

S’ha valorat molt positivament l’interès social que suposa el donar conèixer la investigació històrica i cultural que està duent-se a terme amb motiu de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva, reconeguda per la Diputació de València com una de les més arrelades al nostre territori. En concret, s’han valorat molt positivament les fonts materials obtingudes (com imatges, documents o la recreació de vestimentes desaparegudes), així com també els valuosos testimonis de la història que s’han aconseguit i es continuen descobrint amb motiu d’aquesta celebració del Centenari de les primeres festes, que és part intrínseca de la història d’Oliva.

Amb aquesta ajuda de l’ens provincial, queden subvencionades les actuacions musicals i recreacions històriques conforme a l’estudi realitzat sobre la festa de Moros i Cristians d’Oliva, i la confecció dels vestits de recreació de les primeres manifestacions centenàries de la Festa.

Óscar Prieto, president de la FMICO:Les celebracions que s’han dut a terme, i les que es faran també, en el marc del Centenari de les primeres festes de Moros i Cristians d’Oliva i del Cinquantenari de l’actual etapa festera, han suposat un gran esforç per a la Federació i tota la gent que s’ha involucrat en poder-ho anar fent realitat. Ho fem perquè considerem que així ens coneixerem millor, sabrem d’on venim per projectar cap on volem anar, i açò farà créixer les nostres festes de moros i cristians. I, a més, te un valor històric i cultural que transcendeix la pura festa, te un gran valor per a la recuperació i preservació de la història de la nostra ciutat. Així ho ha reconegut la Diputació de València, a qui hem d’agrair que s’hi haja implicat d’aquesta manera en la celebració del Centenari dels Moros i Cristians d’Oliva”.

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva vol agrair a la Diputació de València que haja considerat tota la tasca realitzada pel col·lectiu dels Moros i Cristians d’Oliva per a la recuperació de la seua història amb motiu de les celebracions del Centenari de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva.