Trobada de capitanes i capitans de la Festa d’Oliva

Crònica de la trobada realitzada pels participants

Les Festes de Moros i Cristians de 2022 han sigut les de la represa de la normalitat festiva. Es palpava en l’ambient la gana festera que havíem contingut durant dos anys.

El primer dia de festes, en el transcurs de l’entradeta informal, van coincidir tres o quatre persones que havíem exercit en el seu dia el càrrec de capità; durant la conversa sobre l’ànsia que havíem amagat durant aquestos anys, naix la idea d’ajuntar-nos un dia a fer un dinar, xarrar d’allò que ens apassiona, i passar-ho bé.

Però s’havia de materialitzar; lluny de diluir-se, la persistència i insistència fa crear un grup de WhastApp que creix dia a dia, amb incorporacions de persones que han exercit el càrrec, i d’una paella inicial per a un grupet, la idea creix i s’ha de buscar un lloc on fer la trobada festiva; i què hem de fer? Naturalment, posar música en directe.

El dia 4 de setembre va ser el dia elegit. El lloc de trobada el Restaurant Kiko Port. La música de la XeQuin. La gana de festa i de passar-ho bé la posàvem nosaltres mateix.

A poc a poc la llista de comensals arriba a més de 40 persones, que arribat el dia i en trobar-nos ja comencen les encaixades, les abraçades, l’alegria de trobar-nos, i especialment algunes de les persones que van exercir càrrec en la dècada dels 80, i que encara conserven el record d’aquelles primeres capitanies. Tot un plaer de trobada. Després de dinar, no podia faltar la nostra música, i la formació d’esquadres, en les quals va participar també alguna persona que atònitament ens mirava.

Un dia molt gran per al record, un dia de molta festa, i totes les persones que hi vam assistir, contentes i felices, i amb gana de repetir la trobada, i potser, en un futur, ampliar als càrrecs que ens han acompanyat, les ambaixadores i ambaixadors.

Endavant els càrrecs de la Festa de Moros i Cristians d’Oliva!

Dones capitanes dels Moros i Cristians d’Oliva
caCatalan