José Luís Llorca i Rosa Llopis seran els Pregoners dels Moros i Cristians d’Oliva 2022; Imma Mateu, la Directora de Bandes

L’empresària que fou presidenta d’ACCO, Rosa Llopis i el funcionari del Gabinet d’Alcaldia i fester, José Luís Llorca seran els encarregats de fer el primer Pregó dialogat de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva el dijous 21 de juliol

La professora del Conservatori Josep Climent d’Oliva i directora d’orquestra, Imma Mateu, dirigirà les dotze bandes que interpretaran l’himne «Oliva 1990» a la plaça de l’Ajuntament al començament de les festes

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva, amb la col·laboració de la regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, anuncia els càrrecs de Pregoners i Directora de Bandes de les Festes de 2022, festes que seran la tornada dels Moros i Cristians als carrers de la ciutat després de dos anys de restriccions per la pandèmia de la Covid-19. Els Pregoners i la Directora de Bandes es presentaran aquest dissabte, 2 de juliol, a les 19:30h, al Centre Polivalent, a l’acte de presentació del llibre de festes i entrega de regals al capitans i ambaixadors.

Enguany, per primera vegada, el Pregó de festes el realitzaran dos persones alhora. Rosa Llopis i José Luís Llorca seran els encarregats de donar el tret d’eixida de les festes més esperades. El 21 de juliol de 2022, al voltant de les 19h i des del balcó de l’Ajuntament d’Oliva, pronunciaran el Pregó que donarà inici a les Festes.

Rosa Llopis és una empresària local, que ha estat dedicada tota la seua vida a la moda. A més, durant 12 any va ser la presidenta de l’Associació de Comerciants d’Oliva (ACCO) i vicepresidenta de la Federació d’Empresaris de la Safor (FAES). Sempre ha estat amb la festa, col·laborant amb sortejos i concursos i ha sigut jurat del concurs de putxeros del mig any.

José Luís Llorca, funcionari municipal responsable del protocol de l’Ajuntament, ha exercit sempre les seues funcions en el Gabinet de l’Alcaldia. Ha sigut fester, sempre del bàndol moro. L’any 1996 fou ambaixador de la Filà Marràqueix i aquests últims anys ha sigut component de la Filà Almoràvits. A més, de 2017 a 2019 va ser membre de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, com a responsable de protocol. José Luís és, sobretot, un entusiasta de la festa i un gran innovador, amb una alta dosi de valentia.

Rosa Llopis i José Luís Llorca

La directora de bandes és Imma Mateu Fortuño. Directora d’orquestra titulada per l’Associated board of the Royal School of Músic de Londres, titulada superior en flauta travessera i títol elemental de cant, ambdós, pel Conservatori Superior de Música «Joaquim Rodrigo» de València. Ha ampliat estudis amb els mestres José Lopez Cobos, Jan Cober, Jose Miguel Rodilla, Georges Pehlivanian, Diego Ramon i Lluch, Jose Rafael Pascual-Vilaplana, i actualment continua estudis de perfeccionament en la direcció d’orquestra i banda amb Rafael Sanz-Espert, i també un màster amb els professors Pascual Osa i Roberto Montenegro.

Destaquem el seu pas com a directora titular de l’orfeó Josep Climent d’Oliva, i com a directora convidada de la Banda Simfònica i de l’orquestra clàssica de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva. Se sent especialment satisfeta d’haver dirigit l’any 2020 EL MESSIES participatiu de l’SCHOLA CANTORUM d’Algemesí i per descomptat ha sigut també l’any 2016 i l’any 2020 directora titular de la banda simfònica de dones de la FSMCV.

Actualment exercix com a professora de cor i banda infantil en el Conservatori Professional Josep Climent d’Oliva, professora de cor i banda infantil en la Societat Musical Santa Cecília de Guadassuar i des de setembre del 2021 col·labora amb À PUNT ràdio, en el programa EL RALL, secció EL RACÓ DE LA BANDA.

Destaquem la seua lluita per la igualtat, rebent premi EUTERPE 2018 per a la lluita en la igualtat de gènere en el grup DONES I BANDA del qual és una de les seues fundadores.

Imma Mateu Fortuño

Els Pregoners i Directora de Bandes seran presentats dissabte 2 de juliol, a les 19:30h al Centre Polivalent, on es realitzarà l’acte de presentació del llibre de festes de Moros i Cristians d’Oliva de 2022 i l’acte d’entrega de regals als capitans i ambaixadors. L’entrada és lliure.

Óscar Prieto, president de la FMICO: «Estem a les portes de festes i és per a nosaltres un plaer presentar-vos als Pregoners, José Luís Llorca i Rosa Llopis, i a la Directora de Bandes, Imma Mateu. Aquest any, les dones tenen una rellevància especial, són majoria en tots els càrrecs. És important visualitzar que la festa de Moros i Cristians d’Oliva és integradora i moderna».

Yolanda Navarro, regidora de Festes: «A poques setmanes de tornar a baixar loygorri, els Moros i Cristians d’Oliva calfen motors després de dos llargs anys d’espera. Tornem a la normalitat i anem a celebrar una festa declarada d’interés turístic provincial i que tanta gent convoca a la nostra ciutat, un esdeveniment festiu, cultural i turístic que omplirà la ciutat de llum, color i molts retrobaments».

caCatalan