La Federació de Moros i Cristians d’Oliva rep la XXI Distinció Honorífica que atorga l’Associació Cultural Centelles i Riusech

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva va rebre la XXI Distinció Honorífica que atorga l’Associació Cultural Centelles i Riusech, per la seua tasca de recuperació històrica i patrimonial que està realitzant amb motiu de la celebració del centenari de les primeres celebracions de Moros i Cristians a Oliva.

El passat 10 de juny de 2022, a l’església de Sant Roc, es va realitzar l’acte d’atorgament de la Distinció Honorífica. L’església del barri que fou bressol de les primeres festes de Moros i Cristians, va acollir una jornada musical i cultural al voltant de la festa.

Els membres de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva van recollir la Distinció Honorífica de mans del president de l’entitat cultural, Antoni Esteve. Seguidament es va dur a terme una interessant conferència, a càrrec d’Albert Alcaraz Santonja, que portava per títol «Recuperació i expansió de les Festes de Moros i Cristians en les dècades de 1950 i 1970. Breu introducció al cas d’Oliva». L’acte va concloure amb un concert de música festera, el primer que es realitzava a l’interior de l’església de Sant Roc, de la mà del Grup Musical d’Albaida. La jornada va concloure amb un sopar popular a la plaça de Sant Roc.

Des de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva es vol agrair, a l’Associació Cultural Centelles i Riusech, aquesta Distinció Honorífica, que reconeix el treball de molts festers any rere any. La Festa de Moros i Cristians d’Oliva s’ha consolidat amb els anys i ara és moment d’aprofundir en les seues arrels i consolidar el seu passat per dotar-la d’una idiosincràsia pròpia i singular.

La XXI Distinció Honorífica de l’Associació Cultural Centelles i Riusech és un reconeixement molt important, que col·loca als Moros i Cristians d’Oliva junt a persones tan destacades i distingides com, Don Francisco Pons; Priscilla Muller; Josep Climent o Francisco Brines, entre altres personatges il·lustres per de la cultura olivera.