Dissabte 9 de juliol es celebrarà la Fireta Infantil dels Moros i Cristians d’Oliva

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva (FMiCO), amb la col·laboració de la regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, informa que aquest dissabte, 9 de juliol, a partir de les 10h, es celebrarà la Fireta Infantil dels Moros i Cristians d’Oliva al Passeig Gregori Maians. Com sempre, els jocs i els tallers s’ofereixen gratuïtament per a tots els xiquets i xiquetes que vullguen participar de la festa.

L’any 2020, degut a la pandèmia, la FMiCO va preparar una fireta on-line, amb una gran participació per part dels més menuts. Enguany, any en que Tornem a Baixar Loygorri, la Fireta infantil es desvirtualitza i tornem a jugar als carrers.

S’oferiran jocs tradicionals, tallers de manualitats, pintura de cara i, molt especialment, escoleta de caps d’esquadra. Una oportunitat única per aprendre a desfilar i fer el cap d’esquadra ja, des de ben menut.

La Fireta Infantil dels Moros i Cristians d’Oliva, oberta a tothom, pretén ser un acte de creació vincles i amistats entre els més menuts de la festa, siga quina siga la filada a la que pertany o si és o no fester. El més important és passar un matí de jocs i diversió envoltats del millor ambient i música festera.

Óscar Prieto, president FMiCO: «Des de la FMiCO convidem a tots els xiquets i les xiquetes a disfrutar un matí de festa i diversió, perquè els Moros i Cristians també són dels més menuts i ells saben gaudir-la d’una forma molt especial. Agrair, com no, a tots els voluntaris de cadascuna de les filades que fan possible aquesta Fireta Infantil dels Moros i Cristians d’Oliva».

Yolanda Navarro, regidora de Festes: «Els més menuts són el present i el futur d’aquesta festa. Els xiquets i xiquetes han de gaudir des de la seua infantessa d’aquesta festa tan nostra i arrelada a Oliva».

Des de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva es convida a tots els xiquets i xiquetes d’Oliva i de les localitats veïnes a participar d’aquesta Fireta Infantil, per anar escalfant motors per a les Festes que seran el 21, 22, 23 i 24 de juliol. Tornem a Baixar Loygorri.

caCatalan