La plaça de Sant Roc acull el XVIII Concert de música festera

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva (FMCO), amb la col·laboració de la regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, organitzen el XVIII Concert de música festera que oferirà la Banda Simfònica de l’Associació Artístic Musical d’Oliva (AAMO), amb la participació de la Colla Sarabanda d’Oliva, el pròxim diumenge 17 de juliol, a partir de les 20:30h, en la Plaça de Sant Roc.

La principal novetat d’aquesta edició és que el Concert no és realitzarà a l’esplanada del Castell (Parc de l’Estació), on tradicionalment s’ha fet, sinó que, per primera vegada, es trasllada al Raval de la Ciutat, ubicant-se a la Plaça de Sant Roc. El trasllat de la ubicació del Concert de Festes te com a objectiu principal millorar l’audició, ja que l’esplanada del castell és un espai massa obert i no afavoria el gaudi del concert. A més a més, es busca així portar la festa a tots els barris de la ciutat i, en especial, omplir de música festera l’emblemàtica plaça de Sant Roc, on van nàixer les festes el 1921.

El concert el dirigirà Omar Sala, Director de l’AAMO, i la relació de peces que s’interpretaran són:

Primera part:

Conrado Abanderat: Pasdoble compost per Joan Mont, dedicat a l’abanderat de l’AAMO, Conrado Longas. Dirigirà, Joan Mont.

Aligeabà-Spyros:Marxa Mora composta en 1998 per Vicente Coleto.

El honor de un caballero:Marxa Cristiana composta l’any 2002 per Miguel Ángel Más Mataix.

Ben Al-Sahagui: Marxa Cristiana composta l’any 2005 per Francisco Valor i Llorens.

Segona part:

Mai-Sabel: Marxa Cristiana composta l’any 2010 per Francisco Valor i Llorens.

Roperia Ximo: Marxa Mora composta l’ant 2006 per Francisco Valor i Llorens.

Ismael Conill: Marxa Cristiana composta l’any 2020 per Omar Sala.

Un concert carregat de la millor música de Moros i Cristians al que la FMiCO convida a tothom a participar. A més, des de la FMiCO es vol agrair a l’AAMO la seua implicació en les Festes de Moros i Cristians d’Oliva i el treball estret i col·laboratiu amb la FMiCO, i també, a la Colla Sarabanda d’Oliva la seua participació i predisposició.

Óscar Prieto, president FMiCO: «El Concert de festes va ser un dels pocs actes que es va poder realitzar en 2021, amb estrictes mesures de seguretat sanitàries. Enguany, any que Tornem a baixar Loygorri serà un acte molt especial i des de la FMiCO convidem a tothom a participar i a gaudir de la música festera».

Yolanda Navarro, regidora de Festes: «Sense la música seria impossible gaudir de la nostra festa gran. I açò és possible gràcies a la Banda Simfònica de l’Associació Artístic Musical d’Oliva (AAMO) i la participació de la Colla Sarabanda d’Oliva, que cada any ens fan gaudir de la millor música en directe.».

caCatalan