Comunicat Federació Moros i Cristians Oliva

Vistes les informacions que s’estan coneixent, referents a la suspensió de les Festes de Moros i Cristians d’altres localitats, i la inquietud que aquesta està generant entre els festers, la junta de govern de la FMIC informem:

Primer- Ni des de les institucions públiques ni des de la UNDEF se’ns ha instat a la suspensió de les Festes de 2020.

Segon- Entenem que prendre algun tipus de decisió sobre aquest punt, en la present segona setmana d’abril, resulta precipitat. No hi ha informació, en aquests moments, sobre la possible durada de les mesures excepcionals que tenim en aquests moments. Adoptar mesures precipitades i sense informació no ho considerem pertinent.

Tercer- La junta de govern de la FMIC seguim treballant (adaptats als condicionants actuals) en la preparació de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2020.

Quart-Compartim la preocupació de les juntes de les distintes filades i comprenem també a les filades capitanes i sobretot als seus càrrecs en la sensació d’incertesa en la qual estem.

Des de la FMIC volem transmetre tranquil·litat a tots els festers i festeres. Demanar-los que no es difonguen especulacions o supòsits a futur del tot incerts en aquests moments.

Treballem preparant les nostres Festes alhora que estem en contacte permanent amb les distintes institucions i la UNDEF per recavar la màxima informació possible i, aplegat el moment, prendre les oportunes decisions més ajustades i certeres possibles.

Ànims a tots i totes. Confiem que aquest estiu puguem omplir els carrers d’Oliva de Festa, pólvora, música i putxero.

Oliva, 9 d’abril de 2020