Putxeros Mig Any 2020

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva, amb la col·laboració de la regidoria de festes, te el plaer de comunicar la celebració dels Putxeros del mig any de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva que serà el pròxim dissabte 8 de febrer a la Plaça Joan Baptista Escrivà.

Novament, el concurs de putxeros es celebrarà dissabte i la jornada començarà a les 8:00h amb el tradicional foc d’arcabusseria i cercavila pels carrers del Raval de la ciutat, i seguidament festa amenitzada per l’AAMO a la plaça Joan Baptista Escrivà.

A les 8:00h es concentraran els festers que participaran de la Diana d’arcabusseria, la “despertà”. La colla de trabuquers composada per membres de totes les filades dispararan els seus arcabussos per tot el Raval i Vila de la ciutat d’Oliva, acompanyats per la AAMO d’Oliva (Associació Artístico Musical d’Oliva) que interpretarà pas dobles dianers, per convocar a participar a tots els veïns de la ciutat. Està prevista l’aplegada a les 10:00h a la placeta Joan Baptista Escrivà, de nou, on cada filada prepararà el seu putxero que degustaran els festers i veïns que tinguen el gust d’acostar-se a la plaça.

Al llarg del matí, mentre es cuinen els Putxeros, l’AMMO interpretarà música de xaranga, marxes mores i cristianes on els festers i veïns formaran les primeres esquadres de l’any.

Com novetat d’enguany, l’entrega dels premis de dibuixos escolars no es realitzaran als putxeros del Mig Any, sinó que es traslladen a la Fireta Infantil de Moros i Cristians que la Federació de Moros i Cristians d’Oliva organitza a finals de juny.

No obstant això, a les 12:00h es realitzarà l’entrega del Concurs de Cartells. Els guanyadors d’enguany són:

Guanyador absolut: Juan Diego Ingelmo Benavente (Borriana), amb l’obra “Tatuaje”.

Guanyador local: Jordi Falgàs Vicent (Oliva), amb l’obra “MiCO”.

El cartell guanyador absolut serà la imatge de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2020.

A les 13:00h les filades faran entrega dels putxeros al jurat valorador, que enguany el conformaran: David González (Alcalde d’Oliva), Yolanda Navarro (Regidora de Festes), Joaquim Calafat (Regidor de Turisme), Miquel Font (periodista gastronòmic), Paco Oltra “Soqueta” (President de Gastroliva) i Juan Salvador Gayá (Gastrònom i escriptor).

A efectes informatius, i recordant que l’entrega de premis es realitzarà al juny, a la Fireta Infantil de Moros i Cristians, fem públic que els guanyadors del concurs de dibuixos infantils són:

CATEGORIA A

1 Premi: Ferran Nieto Sanchis (Col·legi El Rebollet 3B)

2 Premi: Sofía Salabert Escrivà (Col·legi Sant Josep de la Muntanya 4)

3 Premi: Nuria Moragues Pérez (Col·legi Alfadalí 3A)

CATEGORIA B:

1 Premi: Sara Tomás García (Col·legi Lluís Vives 6A)

2 Premi: Laia Roig Cléries (Col·legi El Rebollet 5A)

3 Premi: Àngela Costa Monzó (Col·legi El Rebollet 5B)