Suspensió de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2020

La pandèmia de la Covid-19 manté al món paralitzat i la seua evolució esdevé imprevisible. Tot i que comencen a barallar-se possibles dades per a la fi del confinament, les autoritats competents afirmen que aquest serà escalonat, allargant-se durant un temps que, de moment, segons els experts, esdevé imprevisible.

  • La crisi sanitària que vivim s’entén que anirà estabilitzant-se progressivament, però amb possibles repunts, amb ones de contagi successives. Això comporta a que, segons les autoritats sanitàries, puga produir-se una normalització de l’activitat social però relativa. No absoluta. Per la informació que des de les autoritats competents ens aplega a la FMiCO, difícilment aquest estiu s’autoritzarien actes multitudinaris.
  • L’economia ha sofrit un congelament que derivarà en una complicada situació per a les famílies. 

Davant aquesta incerta tessitura, ens vegem obligats a avançar possibles escenaris i adoptar decisions que, encara que no són les que ens agradarien en aquest primer curs de la Junta Directiva de la FMiCO, són les que de forma responsable i meditada considerem necessàries.

Així les coses, reunida la Junta Directiva de la FMiCO el 18 d’abril de 2020, consultada la Comissió de Presidents de les 11 Filades i els càrrecs Festers d’enguany, i comptant amb el suport de l’Excm. Ajuntament d’Oliva, s’ha decidit:

  • Suspendre les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2020 i, per tant, totes les activitats festeres d’aquest exercici.
  • Passar la programació Festera a 2021 mantenint-se els càrrecs festers. Les filades Masers i Taifes repetiran càrrecs i l’Abanderat de la FMiC el mantindrà la Filà Taifes, com estableix el torn d’enguany.

Agraïm la col·laboració, consell i suport de tots els que han participat de la presa d’aquesta difícil decisió. Especialment agraïm als càrrecs de 2020 i presidents pel suport a la Junta Directiva en aquests moments. I donem les gràcies de bestreta a tots els festers i festeres per la vostra comprensió.

Des de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva volem enviar una forta abraçada a Rosana i Susana, Cristina i Manolo, càrrecs festers de 2020 i dir-los que la FMiC i, estem segurs, tot el col·lectiu Fester treballa ja per fer que les Festes de 2021 tornen a lluir pels carrers d’Oliva.

Com diu el nostre Himne ‘Oliva 1990’: Oliva, ja estem ací; els anys ens fan ser millors i més forts.

Molts ànims a totes i tots, vivim moments extraordinaris, inesperats i complicats. Força i ànim a tots. Ho superarem, tornarem a baixar Loygorri!

Federació de Moros i Cristians d’Oliva

Oliva, 19 d’abril de 2020