Cartell Anunciador de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2023

Es presenta el Cartell Anunciador de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2023

Locandia Estudio (Rosana Monrós i César Martínez) de Quart de Poble són, qui mitjançant la «Crida a projecte», han realitzat la imatge gràfica de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2023.

Han preparat no només un cartell, sinó tres! Un cartell principal i dos secundaris, una trilogia. 
Tots tres reprodueixen la dicotomia i l’equitat presents en aquesta festivitat.

L’enfocament es basa a allunyar-se d’un llenguatge més tradicional, amb la intenció de generar un impacte visual instantani.
Un disseny que transmeta senzillesa, contundència i immediatesa, recolzat en el simbolisme i la metàfora.
Paral·lelament es persegueix una estèticaatemporal i contemporània que al mateix temps, reflectisca l’essència de la festivitat de manera única i diferenciadora.

Amb elements com la mar, la vestimenta, però en especial amb la cal·ligrafia com a protagonista, element molt característic de les dues cultures.

Les lletres ens recorden la forma d’uns ulls que miren frontalment. A la part de baix, veiem les formes d’unes ones què, per la seua disposició, semblen també una barba o un collaret.
Un llenguatge més contemporani i alineat amb les tendències recents del disseny.

Amb una gamma cromàtica reduïda i d’alt contrast, d’acord amb les formes rotundes de la tipografia, perquè la imatge central siga imponent però equilibrada.
El blau recorda el mar Mediterrani, el negre és el color de la nit, i el blanc és la llum del dia. D’aquesta manera tan senzilla representen dos moments de la festa oposats: quan Oliva és mora i quan Oliva és cristiana.

Podreu saber molt més sobre les idees i el procés de treball que hi ha darrere d’aquestes creacions, a l’exposició que ha preparat la FMICO a la Casa de la Cultura d’Oliva, que es podrà visitar fins a passar Festes.

No us ho podeu perdre!