Nomenament dels càrrecs festers dels Moros i Cristians d’Oliva de 2019

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva, en col·laboració en la Regidoria de Festes, anuncia que el dissabte 2 de febrer es celebrarà el nomenament dels càrrecs festers dels Moros i Cristians d’Oliva de 2019 al Teatre Olímpia i el sopar de gal·la en Salones Bacarrá, tot emmarcat en els actes de celebració del Mig Any Fester

L’acte del nomenament de càrrecs començarà a les 19:000h en el Teatre Olímpia, allí participaran com a protagonistes els capitans i ambaixadors de 2019 corresponents a la Filada Mosqueters pel bàndol Cristià i a la Filà Almoràvit pel bàndol Moro.

A les 19h s’obriran les portes del Teatre Olímpia d’Oliva per donar inici a les celebracions del Mig Any Fester dels Moros i Cristians d’Oliva que es duran a terme aquest dissabte 2 de febrer i el dissabte 9 de febrer amb el tradicional concurs de putxeros.

Serà enguany una novetat el fet de celebrar la presentació al Teatre Olímpia, donant-li major solidesa i contingut al nomenament de càrrecs. L’acte enguany contindrà la presentació de l’abanderada de la Federació per a l’any 2019, Núria Montero Llopis i, després del nomenament dels càrrecs, també s’homenatjaran a dos festers d’honor.

L’acte començarà a les 19:00h quan es cridarà a l’escenari als càrrecs Festers de 2018, que rebran als capitans i ambaixadors de 2019 i els entregaran un pergamí com a símbol del transpas del càrrec.

Els càrrecs festers dels Moros i Cristians d’Oliva 2019 són:

  • Capità: Jaime García Lorente
  • Ambaixador: Iván Chamorro López
  • Capità: Miquel Lleches Colomar
  • Ambaixador: Fco. José Cardona Germán (Paco el Manyano)

Cadascun dels esmentats càrrecs realitzarà un discurs dirigit als festers, dels quals seran representants en l’exercici Fester de 2019.

En la segon part de l’acte es farà entrega de les Distincions Honoràries a dos Festers d’Honor. Cadascuna de les Juntes de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, te la possibilitat, durant el seu mandat de 3 anys, de fer entrega de 4 Distincions Honoràries de Fester d’Honor a festers honorables i amb mèrits destacats dins del món de la Festa de Moros i Cristians.