La Federació de Moros i Cristians d’Oliva aconsegueix el primer premi en el concurs d’edició de llibres de Moros i Cristians de la Comunitat Valenciana.

La passada setmana la FMICO va rebre la notícia de què el llibre de Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2023 ha obtingut la primera posició en les subvencions destinades a la promoció de l’ús del valencià en l’àmbit festiu en llibres de Moros i Cristians, que la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport va convocar per a aquest 2023.

És la segona vegada que aquestes publicacions de la FMICO concorren a aquesta subvenció.
L’any passat s’assolia una celebrada segona posició, però ha sigut enguany quan s’ha aconseguit l’èxit màxim, amb el guardó de millor llibre de Moros i Cristians a la Comunitat Valenciana.

Entre altres paràmetres, el jurat ha valorat la qualitat de l’edició del llibre, referent a la seua presentació, disseny i originalitat.
També s’ha avaluat l’adequació lingüística, l’ús del llenguatge inclusiu, la coherència de continguts, enginy i interés. Així com l’extensió de text i publicitats en valencià, on el nostre llibre guanya posicions, ja que està íntegrament editat en valencià.
Finalment, puntua la difusió, pel que fa a la quantitat d’exemplars i difusió per mitjans electrònics; on s’han editat de la nostra publicació 700 exemplars i està disponible en versió digital en la web olivamorosicristians.es de la FMICO.

Des de la FMICO volem agrair a la gent que ha participat en aquest projecte, filades, capitanies, grup de treball editorial, resta de festeres i festers que han col·laborat. Així com al grup de disseny i als autors/es que han redactat els articles.

caCatalan