Estrenem nou canal de YouTube

Tots sabem que la música és una part essencial de la nostra Festa.

Gaudim d’escoltar qualsevol pasdoble, marxa mora o cristina i ens és difícil explicar les emocions que ens desperten eixes notes festeres.

Però si a més a més eixes notes estan vinculades a una filada, persona o fet de la nostra ciutat més si cap.

En els últims anys la festa de Moros i Cristians d’Oliva ha crescut exponencialment en encàrrecs de peces de música festera per a les seues capitanies, esdeveniments especials, etc. Tant és així que a la nostra ciutat ja comptem amb 3 CD enregistrats amb peces pròpies:

– En 2006, 31 anys de festa – Música de Moros i Cristians Oliva

31anysdefesta

– En 2009, Anem de Festa

Anem de Festa 1

– I per últim en 2018, Anem de Festa II

Anem de Festa 2

El més inspirador és que ja contem a moltíssimes peces més per poder seguir enregistrant discs compactes, això sols és senyal que Oliva i els seus festers i festeres estimen la música.

I amb tota aquesta situació que ens ha tocat viure on la tecnologia i les ferramentes digitals ens han permés apropar-nos a la gent des de la Federació vam pensar, i per què no apropar a tot el món la nostra música? Compartir-la i que estiga a l’abast de tothom?

I així va nàixer la idea de crear un canal de Youtube per poder compartir les peces enregistrades de la nostra música festera. Un canal que en el futur ens servirà també per a compartir aquell material audiovisual que puguem anar creant de les nostres festes.

I per poder reunir tot el material relacionat amb els Moros i Cristians d’Oliva, també hem creat un nou apartat a la web: la nostra música.

La trobareu dins de Mediateca, vos convidem a donar una ullada perquè trobareu els enllaços a les peces així com una introducció sobre música festera. Un amic i fester ens ha deixat escrita allí una anècdota del gran Amando Blanquer que no us podeu perdre, no hi ha millor manera de definir la música festera.

Esperem que gaudiu al compàs de les vostres peces preferides, i que a Oliva no deixe mai de sonar la música festera!

caCatalan