Comunicat Oficial Moros i Cristians d’Oliva

Es suspenen les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2021

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva informa que: 

Les normatives sanitàries del Govern d’Espanya i de la Generalitat Valenciana per fer front a la pandèmia de la Covid-19, tot i la millora de la situació epidemiològica del país, continuen sent restrictives per a les celebracions que comporten la reunió d’un gran nombre de persones. 

Concretament, les celebracions festives no estan autoritzades, ja que generarien massificacions que impossibilitarien el manteniment de les mesures sanitàries encara vigents.

Ateses aquestes circumstàncies normatives i sanitàries, la Junta de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva va proposar la suspensió de les Festes de 2021 a l’Assemblea General Ordinària, celebrada el 27 de juny de 2021 al Centre Polivalent d’Oliva. Aquesta, per unanimitat, va acordar la suspensió.

Així les coses, fem públic aquest acord unànime i informem que les capitanies de 2020 (que havien passat automàticament a ser les d’unes hipotètiques festes en 2021) seran les capitanies de 2022. Per tant, les filades Taifes i Masers ostentaran càrrec per al pròxim any. 

Donat que l’activitat cultural i lúdica recobra espai progressivament, la Junta de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, amb la participació de la Comissió de Presidents de les Filades, i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Oliva, prepara un conjunt d’activitat per dur-les a terme la segon i tercer setmana de juliol. D’aquestes activitats s’informarà amb detall en les pròximes setmanes. 

La Junta de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva vol enviar un missatge d’ànims a tot el col·lectiu fester, i una abraçada molt especial a Susana i Manolo (capitana i ambaixador moro) i Rosanna i Cristina (capitana i ambaixadora cristianes). Estem més a prop de poder tornar a baixar Loygorri. No hem de perdre l’esperit i gana de Festa. 

Demanem prudència i paciència a tots els festers. Cal continuar mantenint les mesures de seguretat especificades per les autoritats sanitàries, i ser conscients que continuem patint una pandèmia. 

Ànims a totes i tots. Les Festes de Moros i Cristians d’Oliva tornaran amb la força de sempre. Tornaran a omplir-se els carrers de música, confeti, color, pólvora, putxero i germanor.  #TornaremABaixarLoygorri.