Comunicat conjunt Ajuntament d’Oliva i Federació de Moros i Cristians d’Oliva

Ha aplegat la setmana gran de Festes de Moros i Cristians d’Oliva, però enguany, novament, no les celebrarem. La crisi sanitària mundial que encara vivim impedix la celebració de la nostra setmana més especial.

El 27 de juny de 2021, l’Assemblea General de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, a proposta de la Junta, va acordar per unanimitat la suspensió de les festes. Per aquest motiu, la trilogia festera no es celebrarà i els càrrecs festers de 2020, correran un any més i passaran a ser els de 2022. Açò és, la Filà Masers i la Filà Taifes ostentaran les capitanies el pròxim any.

Per no deixar aquesta setmana tristament buida, des de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva s’ha programat un conjunt d’activitats: 

-Dijous 15 de juliol, a les 20 h, al parc de l’Estació, als peus del castell de Festes: 

Contacontes i marionetista amb l’obra: «Vida i miracles de Jaume I i les seues valeroses dames». Narra la vida del rei Jaume I El Conqueridor i les conquestes que van forjar els fonaments de la nostra terra. Inclou contes de factura pròpia narrant les aventures de tres dones que van acompanyar a tan magna figura. Un relat de valents guerrers i guerreres.

Inscripició contacontes enllaç

Divendres 16 de juliol, a les 20.30 h, al parc de l’Estació, als peus del castell de Festes: 

Presentació oficial dels resultats de la primera part de l’estudi sociològic: l’enquesta al col·lectiu fester. L’equip de sociòlegs a càrrec de l’estudi farà una anàlisi comentada dels resultats per destacar aquelles parts més importants.

Inscripció presentació enllaç

En aquests dos actes hi haurà aforament limitat. Cal que qui vulga assistir s’inscriga prèviament als  enllaços corresponents.

-Dissabte 17 de juliol, a les 23.30 h, a la platja de la Mitja Galta:

Castell de focs artificials.

La Junta de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva i la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva volem enviar un missatge d’ànims a tot el col·lectiu Fester. Aquest any excepcional ens ha furtat la màgia dels 4 dies més importants de l’any: dijous, divendres, dissabte i diumenge de Moros i Cristians. En aquests dies, com diu el nostre Himne, «tots som igual, de valerosos i de ben plantats!». Són els dies en els quals expressem i expandim la nostra personalitat. Somiem, ens emocionem, sentim. Vivim.

Demanem prudència i sentit cívic a tots els festers que aquests dies es puguen reunir. Cal mantenir les mesures de seguretat especificades per les autoritats sanitàries i ser conscients que continuem patint la pandèmia de la Covid-19. Responsabilitat, respecteu les normes sanitàries. 

Óscar Prieto, president FMICO: «Ànims a totes i tots. Les Festes de Moros i Cristians d’Oliva tornaran amb la força de sempre. Tornaran a omplir-se els carrers de música, confeti, color, pólvora, putxero i germanor. Però ara, és moment de continuar sent responsables i respectar les normes sanitàries. Ànim, #TornaremABaixarLoygorri».

Yolanda Navarro, regidora de festes: «Tot passarà i tornarem a gaudir de les festes com solem fer. Però aquest any ens toca de nou guardar les gel·labes i les ganes de pólvora i festa, i gaudir amb prudència dels actes organitzats per commemorar la festa i recordar la nostra història. Ànims!»

Oliva, 13 de juliol de 2021.