Filada Corsaris

F

a 26 anys que un grup d’amics, molts d’ells coneixedors de la Festa, i altres que encara no havien descobert la vida que gira entorn d’aquesta, van decidir emprendre una nova aventura. Tots junts i amb il·lusió van tindre la idea de formar una filà nova, amb la qual eixir pels carrers del nostre poble i formar una família on poder créixer junts.

Les ganes i la il·lusió que desprenien va aplegar fins a molts amics, familiars i coneguts, que deixats portar per la festa, la música, la pólvora i el pas cristià acabaren també per unir-se a la nova filà, que portaria el nom de “CORSARIS”.

Allà pel mes de març de l’any 1990, començarem a buscar on poder establir la nostra cabila. Per sort i amb ajuda dels més majors vam aconseguir compartir-la amb la «Filà Masers» i la «Filà Mudèjars», els quals estaven situats al tan famós i ara ja tan fet malbé magatzem de Cristalls on cada cau estava separat de la resta mitjançant caixons de fusta, això en compte de ser un desavantatge, feia que dins les quatre parets mai s’aturara les marxes tant cristianes com mores, vivint també la festa amb un ambient de germanor.

Uns anys després vàrem haver de deixar aquest lloc perquè estava en perill d’esfondrament. A partir d’eixe moment ens posarem a la recerca d’un nou local i ben aviat el vam trobar, però amb el pas del temps vam passar per diverses localitzacions, fins que al final, allà per l’any 2004 amb molt de treball i constància vam adquirir uns contenidors tradicionalment utilitzats en vaixells per al transport de mercaderies. Amb tant d’esforç com molts recorden, els vam condicionar per a poder tenir tots els servicis necessaris.

Volem fer especial record a tots aquells i aquelles que ens han representat en cada capitania. L’any 1995 Paco Gilabert i la seua filla Àngela, l’any 2000 Jose Miguel Mullor i Juan Manuel Garcia Ruiz (Calitxi). L’any 2011, formada per dues grans festeres que per primera vegada feien que en els Moros i Cristians d’Oliva els dos màxims càrrecs els capitanejaren dues dones, elles foren Mari Lola Esteve i Inma Cots. I l’any 2017, l’última capitania ostentada, capitanejada per Juan García Narvaez amb el seu ambaixador Jonatan Ramos.

SEMPER FIDELS.

Categories

oliva moros i cristians
oliva moros i cristians
oliva moros i cristians
oliva moros i cristians
oliva moros i cristians
oliva moros i cristians
oliva moros i cristians